ONZE ACTIVITEITEN

Tuinontwerp

Voor het ontwerpen van een tuin laat ik mij voornamelijk inspireren door de natuur, kunst en de seizoenen. De juiste plantenkeuze en de stijl van de woning zijn eveneens belangrijke aspecten in het ontwerpproces.
Al na het eerste of tweede bezoek en verkennend gesprek met eigenaar zit de tuin al grotendeels in mijn hoofd. Het visualiseren gebeurt nadien aan de tekentafel en PC.

Uiteraard zien wij u tijdens dit proces meermaals terug om jullie wensen te verzoenen met onze inspiratie en ideeën.

Grondwerken en nivellering

Elke plant behoudt zijn optimale conditie in een rijke voedingsbodem. Samen met u bekijken we de kwaliteit van uw huidige bodem en adviseren we desgevallend de nodige verbeteringswerken.
De tijdens de ontwerpfase afgesproken nivelleringen of wijzigingen in het terreinprofiel worden bij voorkeur door onszelf of onderaannemers uitgevoerd. Op deze manier garanderen wij u een succesvolle hergroei van de nieuwe aanplanting.
Bovendien kunnen wij door een gestructureerde aanpak de werken zoals aanleg beregening al tijdens deze fase mee uitvoeren en vermijden we overbodige werkzaamheden en de hieraan gekoppelde extra kosten.

tuinaanleg, grondwerken, nivellering, tuinaannemer, graafwerken

Bestrating en verharding

Belangrijke aspecten in uw tuin zijn toegankelijkheid en functionaliteit.
Tijdens de ontwerpfase geven wij de nodige aandacht aan het estethisch aspect hiervan. Verharding en gekozen materialen hierin zijn een essentieel bindmiddel tussen de verschillende tuindelen rondom uw woning.

Voor de realisatie werken wij samen met onze vaste partners die over een ruime ervaring beschikken. Dit kan gaan van klassieke betonstraatstenen, over kasseien, massieve natuurstenen trappen tot alle mogelijke soorten siergrind en gepaste afboordingen.

tuinontwerp, tuinaanleg, verharding, bestrating, tuinaannemer

Aanplanting

Planten zijn één van de voornaamste basisbouwstenen in elke tuin. De juiste plant op de juiste plaats maakt dat elke tuin finaal klopt. Door de natuurlijke groeiomstandigheden van planten in de natuur te onderzoeken leert dit ons ook veel voor het verder gebruik in onze tuinen.

Voor de aanplanting gebruiken we enkel de meest betrouwbare selectie binnen een plantensoort. Door ons hierin te specialiseren onderscheiden we ons van de andere tuinaanleggers.
Onze eigen tuin met een ruim plantenassortiment is op afspraak te bezichtigen.

tuinontwerp, tuinaanleg, beplanting, aanplanting, tuinaannemer

Beregening

Uw zopas aangelegde tuin verdient uiteraard de beste zorgen, vooral in de beginfase wanneer de jonge planten nog volop wortel zoeken.
Om droogtestress bij planten te voorkomen adviseren wij u een automatische beregeningsinstallatie, die wij in het projectbudget kunnen incalculeren en helpen realiseren. Bij grotere beregeningsinstallaties beroepen wij ons op onze vaste partner en specialist ter zake, Theo Verlinden te As.
Meer info : www.tuinberegening.be

U ziet uw groene investering toch ook niet graag plots verloren gaan ? Met een automatisch beregeningsinstallatie heeft u alvast één zorg minder en meer tijd om echt te genieten in de tuin.

tuinontwerp, tuinaanleg, beregening, bevloeiing, tuinaannemer

Tuinverlichting

Met correct geplaatste tuinverlichting kan u diepgang en sfeer creëren waardoor het ook 's avonds fijn vertoeven is in uw tuin. De aspecten toegankelijkheid en veiligheid zijn bovendien niet onbelangrijk bij de opstelling en verdeling hiervan.
Automatisatie, bewegingsdetectie en aparte zonebelichting behoren ook tot de specialisatie van onze vaste partner Lumidee te Sint-Truiden.
Proefopstellingen, aangeboden door Lumidee, garanderen u een juiste belichtings- en armatuurkeuze. Wij helpen u alvast met het opstellingsplan in ontwerpfase en aanverwante kostenramingen.
Meer info : www.lumidee.be

tuinontwerp, tuinverlichting, belichting, tuinarchitect, automatisatie

Tuinonderhoud

Eens uw tuin aangelegd is, kan deze groeien en evolueren naar het gewenste eindresultaat.
Ook in dit proces assisteren wij u graag en kan u zo nodig beroep doen op onze expertise. Zowel het volledige tuinonderhoud als de uitvoering van deelopdrachten behoort tot de mogelijkheden. Kortom, alles is bespreekbaar.
Tot slot verlenen wij eveneens gericht advies m.b.t. bemesting, ziektebestrijding en ziektepreventie om uw tuin in topconditie te houden.

tuinonderhoud, vormsnoei, buxus, tuinkunst
contact